Denk in natuurlijke oplossingen, ga voor het beste, geef terug.
Als u kwaliteit van leven nastreeft en het klimaat u aan het hart gaat, weet dan dat degelijke eenvoud vaak het mooiste is, effectiever is en langer meegaat. Dat heeft de geschiedenis laten zien.
Wereldwijd ontwikkelen we de laatste decennia steeds meer technische oplossingen. Bijvoorbeeld producten met overmatige isolatiegetallen om onze huizen te isoleren. Hoewel isoleren geen doel treft en wij als mens niet gemaakt zijn om geïsoleerd te leven, creëert deze isolatie-ontwikkeling haast ongemerkt andere en meer problemen. Symptomen van deze nieuwe problemen bestrijden we oneindig met steeds meer techniek die steeds korter meegaat.
Sinds we deze uitputtende weg volgen, verschraalt onze cultuur, beïnvloedt het onze gezondheid en wordt het klimaat steeds warmer.
De Van Ruysdael grondlegger Michel Trompert is in 1976 begonnen om de klimaatcrisis frontaal aan te pakken. Zo koos hij voor de productie van kozijnen lokaal hout van de tamme kastanje. Een houtsoort die met minder onderhoud tot 10 maal langer meegaat dan de groeitijd van de boom. Dat in tegenstelling tot massaal geïmporteerd meranti hardhout uit het tropisch regenwoud dat veel minder lang meegaat en meer onderhoud nodig heeft.
Met datzelfde regeneratieve principe ontwikkelde hij in 1999 het Van Ruysdael glas. Door minder materiaal wat langer meegaat wist hij de beste en alle essentiële prestaties te realiseren.
Inmiddels heeft hij zijn glas doorontwikkeld tot het meest heldere, veilige en dunste glas voor Europa’s mooiste vensters die ons culturele erfgoed nog rijk is. Inmiddels breiden twee zonen zijn traditie en filosofie verder uit onder de naam Van Ruysdael. Zo maakt Van Ruysdael een gezond leefklimaat voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar en beschermt tegelijkertijd ons waardevolle culturele erfgoed.
Samen maken we het grote en nodige verschil.