top of page

Is de laagste u-waarde de meeste effectieve en duurzame oplossing?

16 jan. 2018

Is de laagste u-waarde de meeste effectieve en duurzame oplossing?

Dat meer, dikker en dichter isoleren niet de juiste oplossing is, gaan steeds meer mensen inzien.

Het is bij isoleren belangrijk dat het glas niet beter isoleert dan de gevel. De grootste energiebesparing is te bereiken met isolerend glas zonder spouw en een u-waarde tussen de 3,0 en 3,4W/m2.K. Voor glas met lagere u-waarden kom je al gauw terecht in spouwglas (dubbelglas). Praktijkervaring leert ook dat spouwglas minder tot niet goed past in de bestaande bouw en dat daarbij geadviseerd wordt om 24 uur per dag de ramen open te houden of om compensatiematerialen en ventilatietechnieken aan te schaffen. Dit gaat ten koste van het architectonische karakter en vraagt extra investering, energie en onderhoud. Dat is met Van Ruysdael glas niet nodig.

Dat meer, dikker en dichter isoleren niet de juiste oplossing is, gaan steeds meer mensen inzien. Hoe meer we ons daarvan bewust zijn, hoe groter de resultaten die we kunnen boeken voor onszelf en voor de wereld om ons heen.

Isoleren in Balans is eenvoudig en goed te doen. Met het isolerend enkelglas van Van Ruysdael, worden vensters in balans met de oorspronkelijke gevel geïsoleerd. Hierdoor worden gevolgproblemen met vochtverplaatsing en ongezonde schimmel- of bacterievorming voorkomen, hoeft een gevel niet te worden na geïsoleerd, en zijn er geen compensatietechnieken nodig. Zo bespaart dit glas ondanks de hogere u-waarde, veel meer energie in het gebruik. Het isolerend enkelglas van Van Ruysdael gaat tot 10x langer mee. Het draagt bij aan een de comfortverbetering, een gezond leefklimaat, vermindering van schilderkosten, behoud de waarde van architectuur en het sluit aan op alle milieudoelstellingen.

bottom of page