top of page
Performances

Prestaties

Verduurzamen is wereldwijd een belangrijk onderwerp. Het gaat over toekomstbestendige manieren van leven, werken en wonen.

De essentie

De afgelopen decennia hebben we onderzoek gedaan om naadloos aan te sluiten bij een toekomstbestendige manier van leven, werken en wonen. Van Ruysdael glas is daar het sublieme resultaat van: eindeloos functioneel, het hoogst haalbare en iconisch voor onze architectuur.

Thermisch comfort

Van Ruysdael glas biedt uitstekende thermische prestaties door warmteverlies te minimaliseren en een consistent comfortabele binnentemperatuur te behouden. Dit vermindert de behoefte aan overmatig gebruik van verwarmingssystemen, wat resulteert in lagere energiekosten. Van Ruysdael glas heeft door onze ontwikkelde Max-One technologie het vermogen om het volledige warmtespectrum te reflecteren met de snelheid van licht naar de plek waar het gewenst is. Het levert onverminderde energiebesparing over de gehele levensduur.

Akoestisch comfort

Het glas heeft geavanceerde akoestische eigenschappen die het geluid van buiten effectief verminderen. Hierdoor kunnen bewoners genieten van een rustige en serene binnenomgeving, ongeacht de drukte buiten. Dit draagt bij aan een betere concentratie, ontspanning en slaapkwaliteit. Het standaard 6,5mm Van Ruysdael glas levert al tot 4dB akoestische verbetering op t.o.v. enkel-, vacuüm- en dun dubbelglas. Het 8,5mm Van Ruysdael glas zelfs tot 9dB.

Energiebesparing

De energiebesparing gaat verder dan het isolatiegetal; Het isolerende en het warmtereflecterende vermogen van Van Ruysdael glas leidt tot aanzienlijke energiebesparingen. Door de behoefte aan WTW-systemen te verminderen, kunt u genieten van een lagere energierekening. Door de lange levensduur zonder degradatie van thermische prestaties en met minder onderhoud kunt u uw ecologische voetafdruk verminderen.

Esthetiek

Het dunne en heldere karakter van het glas behoudt de esthetiek van ramen en gevels. Zonder noodzaak van dikke sponningen, spouwen, puntjes, of andere ongewenste visuele afleiding. Dit resulteert in een verfijnde en eigentijdse uitstraling van de architectuur. 

Gezond binnenklimaat

Van Ruysdael glas zorgt voor evenwichtige luchtvochtigheid in de binnenruimte. Hierdoor wordt het risico op schimmelvorming en ongezonde leefomstandigheden verminderd. Bovendien reflecteert het glas infrarode warmte terug naar binnen. Dit resulteert in een comfortabele en natuurlijke warmtebeleving.

Veiligheid

Het glas is ontworpen met veiligheid als een van de hoogste prioriteiten. Dit betekent dat het voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Tevens vermindert dit het risico op letsel bij glasbreuk en biedt gemoedsrust voor bewoners.

Milieuvriendelijkheid

Het gebruik van duurzame materialen en productieprocessen maakt Van Ruysdael glas een milieuvriendelijke keuze. De lange levensduur van het glas draagt bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid. Van Ruysdael glas is 100% loodvrij, gaat tot 10x langer mee t.o.v. dubbelglas en is ook 100% recyclebaar.

Behoud van cultureel erfgoed

Het dunne en geavanceerde karakter van het glas maakt het uitermate geschikt voor historische en culturele gebouwen. Door gebruik te maken van dit glas kunnen architecturale elementen behouden blijven, terwijl moderne prestatienormaren worden gehandhaafd.

Eenvoudige installatie

Van Ruysdael glas kan worden geïnstalleerd in bestaande sponningen zonder ingrijpende aanpassingen. Dit maakt de overgang naar geavanceerd glas gemakkelijk en kostenefficiënt.

Lichtinval

Het glas laat natuurlijk daglicht op een optimale manier binnen, wat een positieve invloed heeft op de woonomgeving. Dit creëert een heldere en positieve atmosfeer binnenshuis, bevordert het welzijn en vermindert de behoefte aan kunstmatige verlichting. Van Ruysdael glas laat tot 88% natuurlijk daglicht door. Dat is 10% meer dan vacuümglas en 20% meer in vergelijking tot driedubbele beglazing.

Minimale onderhoudsvereisten

Dankzij de duurzaamheid van het glas, zijn er weinig onderhoudsvereisten en vermindert zo de behoefte voor reparatie. Dit zorgt er voor dat ook de komende generaties niet aan vervanging hoeven te denken.

Langdurige prestaties

Het duurzame ontwerp van het Van Ruysdael glas zorgt voor langdurige prestaties op het gebied van thermische waardes, geluidsdemping en veiligheid. Hierdoor wordt de investering in de loop der jaren beschermd.

bottom of page