top of page
Schone sponningen van een oud kozijn.

VR Strips

Als de kieren van het klassieke schuifraam afdichting nodig hebben, zijn VR Strips daar voor gemaakt. De VR Strips zijn de opvolger van het gepatenteerde WinTwin schuifraamsysteem en volledig ontworpen en ontwikkeld door Van Ruysdael in 2011.

De VR Strips schuifraamtechniek is geschikt voor vrijwel alle schuivende onder- en bovenramen, zowel met contragewichten als met balansveren.

Toepassing

De unieke en uiterst nauwkeurige VR Strips afdichttechniek maakt het klassieke schuifraam solide, tochtvrij en soepel bedienbaar. De belangrijkste focus bij de ontwikkeling van de VR Strips was -naast afdichten en soepele raambediening- de manier van inbouwen. Bedoeld om nagenoeg alle bestaande schuiframen of reconstructies tot een volwaardig raam te maken die aansluit op hoge comforteisen. 

VR Strips zijn ontwikkeld voor schuiframen vanaf 36mm dik, maar kunnen toegepast worden in ieder verticaal schuivend raam waar een groef van 10x12mm kan worden gefreesd zonder dat deze iets in de weg zit. De basis voor het toepassen wordt duidelijk gemaakt in de meegeleverde handleiding.

Een passende oplossing

De VR Strips zijn geschikt voor vrijwel alle schuivende onder- en bovenramen, zowel met contragewichten als met balansveren.

VR Strips zijn zo ontworpen dat ze speling in het (oude) raam kunnen opvangen. Het raam mag dus een beetje krom, scheef of scheluw zijn. In alle richtingen mag het verschil ongeveer 5mm bedragen. Grotere afwijkingen kunnen de isolatiewaarde laten afnemen of het schuiven minder soepel maken.

Restauratieramen zijn allemaal anders. Met de heldere functionaliteit en een grote flexibiliteit in toepassing, biedt de VR Strips ook voor bijzondere situaties een uitkomst. De eenvoud maakt het systeem gemakkelijk toe te passen. Ook handig als u het zelf wilt doen. De vakman kan zijn kennis en ervaring gebruiken om met alle respect voor het restauratiewerk alle comfort in huis te realiseren.

VR Strips zijn ontwikkeld voor schuiframen vanaf 36mm dik, maar kunnen toegepast worden in ieder verticaal schuivend raam waar een groef van 10x12mm kan worden gefreesd zonder dat deze iets in de weg zit. De basis voor het toepassen wordt duidelijk gemaakt in de meegeleverde handleiding. 

Prestaties

De VR Strips schuifraamtechniek is ontwikkeld om met de minste moeite, met de kleinste investering en met het grootste behoud van de oorspronkelijke materialen een schuifraam slim te isoleren tegen kou, tocht en geluid.

Door het slimme ontwerp biedt VR Strips in al zijn eenvoud bijzondere prestaties die aansluiten bij vrijwel elk restauratieproject.

Tochtwering

Het VR Strips systeem zorgt voor een permanente, flexibele afdichting tussen het kozijn en het schuifgedeelte, waardoor zowel kou als tocht en geluid worden verminderd.

De kou wordt buitengehouden door een gesloten kamer in de profielen. Hogere windbelasting drukt de profielen meer tegen elkaar, zodat in verschillende omstandigheden de afdichting maximaal is. Ook regenslag en geluid van buiten worden door het labyrint in deze vierkante centimeter doorsnede gebufferd.

Geleiding

VR Strips volgen de kleine afwijkingen van het schuifraam zowel in gesloten stand als tijdens het schuiven.

De profielen geven voldoende speling, ook als het raam een beetje afwijkt van recht of verticaal. Het schranken van het raam wordt tegengegaan door de vering in de glijzijdes van de VR Strips. Zo wordt ook het openen en sluiten van uw raam versoepeld.

Inbouwruimte

Met de minieme inbouwruimte van circa 10x12mm in doorsnede kan elk waardevol detail bewaard blijven. De kleine aanpassing is ook te alle tijden reversibel.

De werking van de VR strips zit hoofdzakelijk in één vierkante centimeter doorsnede in de zijkanten, waardoor vrijwel elk (restauratie)venster met minimale aanpassingen van VR Strips kan worden voorzien. Het maakt daarbij niet uit of het schuifraam in balans wordt gehouden met veren of contragewichten.

Ook de afdichting aan de boven- en onderkant is klein en simpel en kan op verschillende afwijkende manier worden ingevuld om goed aan te sluiten op de situatie.

VR Strips downloads
bottom of page