top of page
Our glass
Esthetics of our glass

Van Ruysdael glas

Van Ruysdael is de grondlegger (1999) van het alom beschermende enkelglas, met de meeste, beste en mooiste prestaties voor het verduurzamen van vensters in de bestaande bouw van vóór 1965. 

Dunner, lichter en mooier 

De grootse meerwaarde van het Van Ruysdael glas: verder gaan dan de beste isolerende beglazing. Het is niet alleen dunner, maar ook lichter, sterker en mooier. Vrij van een spouw, stripjes, puntjes of kleurtjes.

Het resultaat biedt positief rendement, meer energiebesparing, betere geluid isolatie, laagste exploitatie en een levenslange garantie op de thermische prestaties. Dit is het eerste glas waarbij comfort samengaat met een gezond binnenklimaat, veiligheid, uv-wering, milieu- en cultuurbehoud. Het past en versterkt bestaande houten of stalen vensters. Het is vocht de baas. Het maakt isolatiematerialen en compenserende klimaattechnieken overbodig. Daar komt iedereen verder mee.

Cultuurbehoud 

Van Ruysdael glas is gelaagd glas dat wordt gemaakt met de esthetiek van authentiek geproduceerd glas dat is samengesteld uit de beste en meest duurzame materialen. En met een dikte vanaf 6,5 mm past het Van Ruysdael glas in de originele sponningen. Zo kunnen bestaande vensters en architectuur behouden blijven. 

De collectie van Van Ruysdael is voor u ingedeeld in drie hoofdperiodes in de bouw: ambachtelijk (glas van vóór 1920), klassiek (glas dat is toegepast tussen 1920 en 1960) en modern (glas van na 1960). Als u de bouwperiode weet dan zoekt u in de collectie welke glasprestaties het beste bij uw specifieke bouwstijl en wensen aansluiten. 

De collectie

Van Ruysdael glas Ambachtelijk voor vensters geplaatst vóór 1920

Van Ruysdael Ambachtelijk 

Mondgeblazen cilinderglas en andere ambachtelijke beglazingen zijn stuk voor stuk unieke en kenmerkende ruiten voor vensters van vóór 1920.  

Ons ambachtelijke glas is direct herkenbaar aan de rijke en voor deze periode herkenbare oneffenheden en reflecties.  

Dikte
6,5 mm

Veiligheid

P2a

Akoestisch comfort
33 (Rw)dB

Thermisch comfort

3,1 W/m2.K

Van Ruysdael glas klassiek voor ramen geplaatst tussen 1920 - 1960

Van Ruysdael Klassiek 

Ons originele klassieke glas wordt nog op de oorspronkelijke manier geproduceerd, zoals dat in de stijljaren ’20, ’30 en ’50 ook gedaan werd.  

Iedere periode heeft kenmerkende glassoorten, stem daarom het glas goed op de bouwstijl af. 

Dikte
6,5 mm

Veiligheid
P2a

Akoestisch comfort

33 (Rw)dB

Thermisch comfort 
3,1 W/m2.K

Van Ruysdael glas modern voor ramen geplaatst na 1960

Van Ruysdael Modern 

Modern floatglas komt vanaf 1960 op de markt. Het is nagenoeg volkomen vlak glas, herkenbaar aan de onbewogen reflectie.  

Dikte
6,5 mm

Veiligheid
P2a

Akoestisch comfort
33 (Rw)dB

Thermisch comfort
3,1 W/m2.K

Meer informatie? 

Heeft u specifieke wensen of meer informatie nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Via onderstaande knop kunt u de uitgebreide collectie bekijken in onze glasbrochure.  

bottom of page