top of page
Binnenklimaat

Binnenklimaat

Een binnenklimaat kenmerkt zich door de beleving en de mate van bescherming. Het omvat de geluiden die je hoort, het licht dat je ziet, de temperatuur die je voelt en de lucht die je inademt. Een setting waarbij u met Van Ruysdael bij ieder detail de tevredenheid voelt en meer energie krijgt. Maak vol vertrouwen de stap en vind de nuances in onze hele collectie Essential, Premium en Professional.

Lichtkwaliteit
Van Ruysdael glas in Villa Héloïse

Lichtkwaliteit

Licht is van vitaal belang omdat het energie is en energie geeft. Het is bepalend voor de energie-efficientie. Het bepaalt de beleving van de ruimte en hoe u en anderen daarbinnen presteren. Met de Max-One technologie beheerst u de kwaliteit van licht en daarmee ook het energieverbruik. 99% van schadelijk (UV) licht blijft buiten en het volledige zichtbare licht komt binnen. De Max-One maakt binnen gebruik van het warme, aangename en meest efficiente (IR) licht en houdt dat ook met de snelheid van licht (ca. 300.000.000m1/sec) voor 99% binnen. Met minder toegevoegde energie wordt het ideale thermische comfort al snel bereikt. Daarmee is Van Ruysdael lichtjaren vooruit op de convectieprincipes van isoleren.

Luchtkwaliteit

Doordat Max-One volledig gebruik maakt van de infraroodwarmte van uw verwarming hoeft minder lucht opgewarmd te worden. Het vensterglas blijft koel, terwijl de thermische comfort beleving met minder energie sneller bereikt wordt. Samen zorgt dat voor de ideale luchtkwaliteit. Deze manier van verwarmen en energie besparen voorkomt ongezonde bacterie- en schimmelvorming in huis. Het maakt dan ook de productie, transport, aanschaf, montage, onderhoud en regelmatige vervanging van complexe ventilatietechnieken met WTW-systemen overbodig. Van Ruysdael glas is daarom meer dan alleen de waarde die aan een isolatiegetal gegeven wordt. 

Luchtkwaliteit
Akoestiek

Akoestiek

Van Ruysdael glas houdt meer buitenlawaai tegen ten opzichte van gewoon enkel- of dubbelglas. Dat geeft rust in huis. Het absorberende vermogen heeft positieve invloed op de akoestiek (nagalm) waardoor het bijvoorbeeld muziek een warmere ervaring zal geven en beter tot haar recht komt.

Thermisch comfort

Thermisch comfort

Thermisch comfort is bij Van Ruysdael het geheel waarbij u de ideale temperatuurbeleving ervaart. 

Max-One zorgt dat die totaalbeleving optimaal bereikt wordt met minimale toevoeging van energie. Zowel het algemene als ook het lokale thermische comfort. Het Van Ruysdael glas isoleert uw gebouw in evenwicht met het geheel. Het glas houdt daarbij 99% van de infrarood (stralings)warmte binnen. Samen zorgt dit ervoor dat de luchtvochtigheid op een natuurlijke manier (zonder tussenkomst van complexe ventilatietechniek en WTW-installaties) in evenwicht blijft. De straling van infrarood warmte wordt niet gehinderd door luchtstromingen zoals tocht. Die warmte – net als die van de zon – wordt met de snelheid van licht direct door de huid opgenomen.  Precies waar het nodig is. Tocht is dan minder tot niet hinderlijk en de thermostaat kan in de koude maanden dan veelal lager gezet worden. Het Van Ruysdael glas is daarmee de meest effectieve en natuurlijke manier om energie te besparen. Zo creëert u een aangenaam, vitalitaal binnenklimaat en verkleinen we de impact van het dagelijks leven op het milieu.

Tocht Stralingsasymmetrie Verticale temperatuur gradiënt Vloertemperatuur Lokoaal thermisch comfort Thermisch comfort Luchtvochtigheid Algemeen thermisch comfort Ruimtetemperatuur Stralingstemperatuur Luchtsnelheid
Veiligheid

Veiligheid

Onverwachte dingen maken we allemaal wel eens mee. Een kind dat een bal tegen de ruiten aan schopt of zijn speelgoed uittest op het glas. Van Ruysdael maakt wonen steeds veiliger. Al ons 6,5mm glas heeft standaard een beveiligingsklasse P2a. Het glas breekt niet zomaar door. Een veilig idee. Om museale kunst of personen te beschermen gaat Van Ruysdael Professional verder in de bescherming; van P2a tot P8b en van BR1 tot SG2. Stelt u zich gerust en kies wat u het beste bij u past. 

Evenwicht

Het belangrijkste kenmerk van het Van Ruysdael glas is dat het warmte voelbaar terug het gebouw in straalt. 

Waar we leven creëren we echter ook vocht (o.a. ademen, koken, douchen, wassen, drogen). Dat vocht is er, als damp en is onzichtbaar in huis.

Wanneer dit vocht in het gebouw blijft -door het huis te isoleren bijvoorbeeld- beïnvloedt deze damp de gevoelstemperatuur negatief, is er meer energie nodig om te verwarmen en geeft het ongezonde bacterie- en schimmelvorming kans om zich te ontwikkelen.

Als je ervoor zorgt dat je dit onzichtbare vocht op een veilige manier zichtbaar maakt, kan je het beheersen. Je hoeft dan op die enkele momenten dat er te veel vocht is, alleen een raam of een deur open te doen. Gemakkelijk, natuurlijk en het bespaart je veel geld en energie voor de aanschaf en onderhoud van onnatuurlijke kostbare ventilatietechnieken in huis.

Zo realiseert het Van Ruysdael glas een unieke wisselwerking tussen een gezond en aangenaam binnenklimaat met een optimale temperatuurbeleving. 

bottom of page