top of page
Van Ruysdael Mastiek Installatie

Richtlijnen voor installatie

Om het glas en de bestaande vensters nog langer en mooier tot hun recht te laten komen, hebben we de Van Ruysdael mastiek ontwikkeld. Een beglazingsmateriaal dat glas, ramen en schilderwerk langer houdbaar maakt en een vele malen langere levensduur geeft met minder onderhoud.

Gebruik geen scherpe of harde materialen die harder zijn dan glas, zoals scherpe messen, schuurpapier of zand. Mocht de sponning tijdens het uithalen zijn beschadigd, deze beschadigingen aanhelen voordat het glas wordt geplaatst. Bij reinigen binnen 48 uur na montage: voeg nooit meer dan 3% PH neutrale zeep aan het water toe. Meer zeep lost namelijk de kit op. Dit kan zich verspreiden op het glas en is dan moeilijk of niet te verwijderen. Bij toepassing van afstandblokjes: gebruik houten of kunststof (zeker géén neopreen) afstandhouders.

 

Er zijn twee mastiek-componenten:
1. Van Ruysdael Performance is een glasverlijmende en afdichtende mastiek. 
2. Van Ruysdael Detail is een de afwerkmastiek. Van Ruysdael Detail zou vervangen kunnen worden door glaslatten.

 

3. Van Ruysdael Assist is een vloeistof die in combinatie met de spatels gebruikt wordt om de mastiek strak te strijken.

 

De mastiek verstevigt de kozijnstructuur, het blijft elastisch en de mastiek kan met nagenoeg alle verfsoorten afgewerkt worden. 

Van Ruysdael glas, voorzien van Van Ruysdael mastiek (een combinatie van onze Performance, Detail en Assist) is de sterkste en meest duurzame manier om glas te plaatsen in waardevolle en klassiek gedetailleerde kozijnen. Op de afbeelding hier onder ziet u hoe de mastiek in 3 stappen wordt aangebracht. 

Afwerking met mastiek 

Afwerking met glaslatten 

Aandachtspunten

bottom of page