top of page

®

De Max-One   efficiëntie 

Een ware golfbreker. De innovatie van Van Ruysdael heeft het glas met Max-One het vermogen gegeven om verschillende lichtgolven te onderscheiden: de straling van het ultraviolet licht (UV), de warmte van het infrarode licht (IR) en het zichtbare licht. Een technologie die verwant is aan het baanbrekende werk van natuurwetenschapper Max Planck in het begin van de 20e eeuw. Door Max-One isoleert het Van Ruysdael glas 55% van de convectie (geleidings)warmte (U-waarde) en reflecteert het glas 99% van de infrarood warmte precies naar waar het nodig is. Max-One gaat daarmee een stap verder dan vensterglas met de laagste U-waarde. Nu kunnen professionals de meest veeleisende verduurzaming aan met ongekende schoonheid en efficiëntie.

99% UV-straling 99% infrarood warmte Zichtbaar licht Zichtbaar licht 400 nm 700 nm

Reflectie

Om het reflecterende vermogen van het glas te kunnen begrijpen, is het van belang om te weten dat energie wordt uitgestraald in kleine eenheden (fotonen). Deze fotonen bevatten energie en worden in verschillende hoeveelheden (kwanta) en verschillende golflengtes uitgestraald (straling). Het Van Ruysdael glas maakt onderscheid tussen de verschillende golflengtes. De golflengte van UV wordt door het glas buiten gehouden. Door de helderheid van het Van Ruysdael glas wordt het volledige zichtbare licht doorgelaten. En die van de Infrarood-warmte met 99% binnen gehouden. 
Infrarood-warmte is zeer geschikt om grote afstand af te leggen en om tocht te overwinnen. Infrarood is voor de mens onzichtbaar, maar wel voelbaar doordat het lichaam 95% van infrarood-warmte opneemt. Met de snelheid van licht ontstaat hierdoor een aangenaam opwarmingseffect. 
Anders dan andere type isolerende beglazing: bereiken we met een lagere binnentemperatuur eerder het gewenste thermische comfort waardoor meer energie bespaard wordt. 

Meer dan alleen isoleren

Max-One geeft u het perfecte evenwicht van het binnenklimaat. Het elimineert storende elementen in het glas zoals gasgevulde spouwen, strips of puntjes die worden gebruikt om een lage U-waarde te bereiken. Ook complexe ventilatietechnieken met warmteterugwinning (WTW-installaties) worden hierdoor overbodig. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen en een gezonder binnenklimaat. Het grootste voordeel is dat Max-One maar liefst 99% van de infrarode warmte stuurt naar waar het nodig is. Dat resulteert in een aanzienlijk lager energieverbruik en een beter thermisch comfort, veelal door een lagere thermostaatstand. De hoeveelheid convectiewarmte en infraroodwarmte die uw verwarming afgeeft, is afhankelijk van het type verwarmingssysteem dat u gebruikt. Hoe meer infraroodwarmte, hoe efficiënter het verwarmingssysteem werkt en hoe aangenamer het thermische comfort in uw ruimte wordt. Met Max-One haalt u het beste uit uw verwarmingssysteem en optimaliseert het uw energieverbruik.

Paneelradiator

Vloerverwarming

Infrarood verwarming

Kleurenovergang_van_rood_naar_geel_edite

74% rendement

Kleurenovergang_van_rood_naar_geel_edite

92% rendement

Kleurenovergang_van_rood_naar_geel_edite

99% rendement

Kleurenovergang_van_rood_naar_geel_edite

Convectie warmte

Kleurenovergang_van_rood_naar_geel_edite

Infrarood warmte

Helder

Origineel Van Ruysdael glas voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en overstijgt de beperkingen van isolatie. Binnen de evolutie van vensterglas heeft het streven naar 'isolatie' in de afgelopen decennia vaak esthetische, architecturale en natuurlijke aspecten verdrongen. Het Van Ruysdael glas is vrij van kwetsbare spouwen, strips, puntjes en gassen, wat niet alleen de architectonische integriteit beschermt, alsook bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Dit heldere, dunne glas met een standaarddikte van 6,5 mm belichaamt de essentie van esthetische precisie en kwaliteit, beschikbaar in elke denkbare vorm om tegemoet te komen aan de meest veeleisende ontwerpen en architectonische visies. Van Ruysdael glas brengt helderheid in architectuur, zowel in uiterlijk als in missie.

bottom of page