top of page

Warmtereflectie

Van Ruysdael brengt het thermisch comfort in balans met de bouw van een gebouw.

Warmte en energiebesparing

Van Ruysdael glas heeft een thermisch comfort van Ug ≤ 3,3W/m2.K én een warmtereflectie van 99%. Alle warmtestraling wordt door het glas terug gespiegeld precies naar waar het nodig is. Deze sterke en krachtige eigenschappen zorgen samen voor meer energiebesparing die wij voor de rest van uw leven garanderen. Ontdek deze voordelen van Van Ruysdael en ervaar alles van een gezond, schoon, mooi en energiezuinig leefklimaat.

Glas als koudste oppervlak

In bouwconstructies is het evident dat het glas beter het koudste oppervlak kan blijven om vochtverplaatsing, lagere gevoelstemperatuur, verhoogd energieverbruik, schimmelvorming en andere ongezonde gevolgen de baas te blijven. Eén van de belangrijke kenmerken is dan ook dat Van Ruysdael glas die ongemakken weet te voorkomen en u met de minst mogelijke energie zorgeloos van warmte kunt genieten.

Licht en reflectie

Goed licht is van vitaal belang voor mens, dier en plant.

100 nm 400 nm 700 nm Ultraviolet straling (UV) 99% UV-wering Infrarood licht (IR) Zichtbaar licht Fotosynthese planten 99% IR warmtereflectie

Vitaliteit

Voor een gezond binnenklimaat is helder en zichtbaar licht van vitaal belang voor de mens, dier en plant. Het verhoogt de prestatie, stemt positief en alles komt mooier uit. Van Ruysdael heeft het meest heldere vensterglas ontwikkeld. Er is echter ook onzichtbaar ultraviolet (uv) licht. Die straling is juist minder gezond voor ons leven en kan bijvoorbeeld leiden tot verkleuring van het interieur. Juist dat spectrum van het licht wordt voor 99,9% door het Van Ruysdael glas tegengehouden.

Thermisch comfort

De andere kant van het onzichtbare lichtspectrum is het infrarode licht. Infrarood licht geeft warmte. Warmte die het thermische comfort in huis geeft. Van Ruysdael reflecteert met de snelheid van licht al dat infrarode licht, de voelbare warmte dus, voor 99,9% terug naar binnen en blijft binnen. Precies waar het nodig is. De thermostaat kan in de koude maanden veel lager gezet worden. Het is de meest effectieve en natuurlijke manier om energie te besparen. Zo zorgen we voor de nodige vitaliteit en verkleinen we de impact van het dagelijks leven op het milieu.

bottom of page